BHV’er van het jaar 2017 Ron Pietersen doneert Good Bears

//BHV’er van het jaar 2017 Ron Pietersen doneert Good Bears

Goed nieuws! Het is eerder al gelukt om contact te leggen met het Mobiel Medisch Team in Rotterdam, en de beren gaan in heel Zuidwest Nederland ingezet worden en vliegen vanaf 3 januari mee met de Lifeliner 2 helikopter!

Deze helikopter wordt in een groot deel van Nederland ingezet voor opgeschaalde zorg bij ernstige incidenten.

Basemanager Marco van den Berg vertelde dat bij best veel inzetten kinderen betrokken zijn. “Het is super dat we vanaf nu de traumabeertjes op de heli en de auto tot onze beschikking hebben, zodat we kinderen direct met een beer kunnen troosten”.

Marco ontving ons op de basis van de Lifeliner 2 op Rotterdam-The Hague Airport. Na een bak koffie  en een glas appelsap kregen mijn dochter en ik een rondleiding op de basis en vertelde hij hoe de inzetten van de helikopter en het MMT-voertuig in zijn werk gaan. Overdag maar vooral ook ‘s nachts. Op een digitale kaart is te zien in welk gebied ‘s nachts met de auto gereden wordt, en waar de plekken zijn waar de heli eventueel s’nachts kan landen. Dit zijn plekken die van te voren verkent zijn, zodat duidelijk is welke risico’s er zijn bij een eventuele nachtlanding. De politie staat op z’n plek meestal al klaar om het team het laatste stukje met de auto te brengen.

In het donker gebruikt de bemanning van de helikopter ‘night vision’ en we mochten zelfs even ervaren hoe dit eruit ziet, met de helm op.(foto)

We keken ook nog in de garage bij de bijna nieuwe Audi Q7, ook deze krijgt voortaan de Goodbears mee.(foto2)

Omdat het al erg donker was buiten doe ik er nog een eigen archieffoto bij van de Lifeliner 2 helikopter. Vanzelfsprekend mogen jullie de 3 foto’s gebruiken op jullie website.

Al met al een super leuke en leerzame avond en het MMT is erg blij met de beren. Marco krijgt mijn telefoonnummer, mochten ze erg snel door de voorraad beren heen zijn dan krijg ik een belletje.

Eerder deze maand is het ook gelukt om de voorraad beren aan te vullen bij politiebureau Leidschendam-Voorburg, zij hadden aan 1 doos genoeg. Ze waren bijna door hun beren heen, en “verbruiken” er ongeveer 2 per maand.

Als er weer beren nieuws is hoor je me weer.

Groetjes

Ron

2018-08-08T07:50:32+00:00