Zij maakt het verschil: geweldige sponsor actie Good Bears van Joëlla!

//Zij maakt het verschil: geweldige sponsor actie Good Bears van Joëlla!

 

AMBULANCEBEERTJES VAN JARIGE JOËLLA

Stoer, spontaan en sociaal, zo kennen vele Zoetermeerders Joëlla. Ze valt op, niet alleen omdat ze in een kleurige rolstoel rijdt maar vooral vanwege haar grote belangstelling voor de mensen om zich heen. Haar schaterende lach is herkenbaar van een afstand. De vrolijke verhalen die ze vertelt maken je blij. Waar Joëlla ook komt, ze kent en herkent mensen. Ze geniet van het leven. Iedere nieuwe dag is er één. Ze houdt van gezelligheid en is blij dat haar moeder Willy sinds enkele jaren dichterbij is komen wonen.

Willy verhuisde van Hellevoetsluis naar Zoetermeer om ook nu ze wat ouder wordt haar dochter te kunnen blijven bezoeken. Samen zijn moeder en dochter geziene gasten op Zoetermeerse terrasjes, in het theater, het CKC en in buurttuin Zoete Aarde.

Ook sterke mensen beleven soms moeilijke tijden. In januari belandde Joëlla in het ziekenhuis. Met spoed moest ze opgenomen worden. De ambulance bracht haar in vliegende vaart naar het Lange Land ziekenhuis. De ambulanceverpleegkundigen stelden haar op haar gemak. Dat is hun werk en dat doen ze fantastisch. Hun zorgzaamheid maakte dat Joëlla zich veilig voelde onderweg naar het ziekenhuis. Als troost kreeg ze in plaats van een gebruikelijk ‘ambulancebeertje’ een overgebleven handpopje van een spaaractie van de PLUS supermarkt.

Het kwam Joëlla en haar moeder ter ore dat het ambulancebeertje, belangrijke medewerker van de ambulancedienst, was ‘ontslagen.’ Weg bezuinigd. Hoe jammer was dat. De vraag ‘kunnen we hier iets aan doen?’ borrelde op. Creatief en ondernemend maakten moeder en dochter een plan. Joëlla’s 50e verjaardag naderde. Het grote feest dat gepland was kon om bekende redenen niet doorgaan. ‘Zullen we de gasten die wel komen uitnodigen om een donatie te doen voor een ambulancebeertje?’ stelde moeder Willy voor. Joëlla maakte een denkbeeldig sprongetje in de lucht. Wat een fantastisch idee.

De uitnodiging en kwamen via de mail en gasten van de jarige Sara doneerden massaal een bedrag voor de aankoop van dozen vol ambulancebeertjes. Vorige week dinsdag werden de beertjes overhandigd en uitgepakt. Ambulancemedewerkers herinnerden zich Joëlla als de openhartige, lieve patiënt met het hart op de tong. De PR medewerkster memoreerde de stilte die viel tijdens het telefoongesprek waarin moeder Willy vertelde dat zij en haar dochter het  door de feestgangers gedoneerde bedrag verdubbeld hadden en op die manier voor 1000 euro ambulancebeertjes aan de Zoetermeerse ambulancemedewerkers konden overhandigen.

Dankbaar kijken Joëlla, haar moeder Willy, de stichting goodbears en de Zoetermeerse ambulancedienst terug op deze memorabele 50e verjaardag.

2020-09-18T12:00:16+00:00